Prezantohet në Vlorë aksioni 6 mujor Ta Pastrojmë Shqipërinë

1

Momente nga prezantimi i aksionit të datës 24 Nëntor “Ta Pastrojmë Shqipërinë” në qytetin e Vlorës. Aksioni Ta Pastrojmë Shqipërinë do të startoj në datën 24 Nëntor dhe do të shrihet në 6 Muaj deri në datën 24 Maj 2018, duke synuar pastrimin e mbi 9000 pikave problematike të identifikuara dhe të raportuara nëpërmjet aplikacionit TrashOut…. Read more »

Lançimi i Aksionit “Ta Pastrojmë Shqipërinë” 24 Nëntor – 24 Maj

5

  Green Line Albania sëbashku me praninë e Z. Blendi Klosi (Ministri i Mjedisit dhe Turizmit) dhe Z. Shpat Kolgega (Zv. Ministri i Arsimit Sportit dhe Rinisë) zhvilluan një takim të përbashkët ku u prezantua Aksioni Kombëtar “Ta Pastrojmë Shqipërinë” 24 Nëntor 2017 dhe plani 6 mujor për pastrimin e të gjithë territorit të vendit…. Read more »

Edukim Nëpërmjet Aksionit : Ta Pastrojmë Shqipërinë – 24 Nëntor 2017

1

Gjate ditës së sotme Green Line Albania dhe Ministria e Turizmit dhe Mjedisit në kuadër të aksionit kombëtar të pastrimit dhe partneritetin me Ministrinë e Arsimit, zhvilluan një takim pranë kësaj të fundit me gjithë përfaqësuesit e Drejtorive Arsimore Rajonale dhe Zyrave Arsimore të gjithë Shqipërisë. Në takim morën pjesë Z. Ervin Shehaj Drejtuesi i… Read more »

“Blue Tour”, Rrugëtimi Blu filloi – Ta Pastrojmë Shqipërinë

SM Vl

Sot Green Line Albania filloi fushatën informuese “Blue Tour – Rrugëtimi Blu”, në kuadër të nismës “Turizmi i Gjelber” dhe “Ta Pastrojmë Shqipërinë”, duke i paraprirë aksionit kombëtar që do zhvillohet më datë 24 Nëntor. Rrugëtimi nisi me takimin në Njësinë Administrative Velipojë dhe më pas në Bashkinë Lezhë. Në takimin e zhvilluar kishte pjesëmarrje… Read more »

Ta Pastrojmë Shqipërinë – Let’s Do It! Albania

Ta Pastrojme Bregdetin - Event Cover

Green Line Albania ka filluar organizimin e aksionit kombëtar “Ta Pastrojmë Shqipërinë në Një Ditë – 24 Nëntor 2017”. Aksioni vjen në vazhdimësi të aksioneve të mëparshme në kuadër të projektit “Turizmi Gjelbër”, i cili mbështetet nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Ambasada Franceze, BKT,… Read more »

Raporti shokues: 95% e ndotjes plastike të oqeaneve në botë vjen nga 10 lumenjë!

river 3

Shkencëtarët analizuan të dhëna mbi plastikën nga 79 mostra përgjatë 57 lumenjve. Rezultatet e tyre treguan se 10 lumenj derdhin pjesën më të madhe të plastikës. Tetë prej tyre janë në Azi, përfshirë lumenjtë Yangtze dhe Indus. Ekspertët parashikojnë se shënjestrimi i këtyre lumenjve mund të përgjysmojë sasinë e mbeturinave plastike. Deri në 95 përqind… Read more »

Green Line Albania pranë komunitetit në nevojë!

4

Green Line Albania pranë komunitetit në nevojë! Ky ishte bashkëpunimi i fundit ndërmjet nismës Dhuro Dashuri dhe Green Line Albania e përfaqësuar nga aktivistët e saj vullnetarë në aksionin e fundit për shpërndarjen e rreth 200 pakove ndihma në rreth 60 familje të fshatrave të Tiranës !! Green Line Albania nuk nguroi ti bashkohej nismës… Read more »

5.2 milion ton mbetje në vit gjenerohen nga Industria Ajrore

mbetjet ne industrine ajrore

Gjenerimi i mbetjeve në kabinë i kushtojnë industrisë 500 milion dollarë në vit, sipas IATA Sipas një vlerësimi nga Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA), u prodhuan 5,2 milion ton mbetje nga pasagjeret e linjave ajrore vetëm në 2016, një e dhënë konsiderueshme kjo që pritet të bëhet edhe më e madhe, madje do të… Read more »

Dita Botërore e Pastrimit!

NJË VIT NGA ‘DITA BOTËRORE E PASTRIMIT’ 15 shtatori i vitit 2018 shënon ditën kur rreth 5 % e popullsisë së botës do të marrin pjesë në aktivitetin e përbashkët “Ta Pastrojmë Botën Në Një Ditë ”, i cili ka për qëllim rritjen e vëmëndjes së qytetarëve për mbrojtjen e mjedisit. Aktiviteti do të mbahet… Read more »

#TrashHunter – Gjuetarët e Mbeturinave gati për gjuetinë e radhës.

Misioni ynë është të shkojmë për gjueti mbeturinash, ti identifikojmë dhe ti eleminojmë ato, në mbrojtje të natyrës, në shërbim të qytetit dhe komunitetit! Kësaj here Gjuetarët e Mbeturinave i bashkohen për ndihmë Agjencisë së Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë, për eliminimin e mbeturinave urbane në zonat e frekuentuara nga familjarët.   Shënjestra e… Read more »