Maroku aktivizon Impiantin Solar më të madh në botë.

Marok 1

Sipas CIF (Climate Investment Funds) Maroku ka aktivizuar impiantin diellor më të madh në botë i cili është i vendosur në shkretëtirën e Saharasë, afër qytetit të Ouarzazate. Ky impiant ka mundësi që të jetë burim energjie për më shumë se sa një milion shtëpi deri në vitin 2018 duke reduktuar kështu edhe emisionin e… Read more »

10 Bimë që luftojnë Erozionin

heteromeles-arbutifolia-toyon-screen-hedge 5

Mos lejoni që moti t’ju bëjë për budallenj! Paçka kohës së ngrohtë tani, është parashikuar që bota (së paku nga lajmet që lexojmë poshtë e lart, shqiptare dhe ndërkombëtare) gjatë muajit Prill do të jetë e predispozuar për stuhi. Nëse jemi në dijeni të stuhive mund të parashikojmë përmbysjet, rrëshqitjet e dheut dhe dëmtimin e… Read more »

Epoka e Plastikës. Impakti njerëzor ka krijuar një “Planet Plastike” – thonë studimet.

Epoka e Plastikes foto

Sipas kërkimeve të udhëhequra nga Universiteti i “Leicester” deri në vitin 2050 oqeanet dhe tokat e planetit do të varrosen poshtë shtresave në rritje të mbetjeve plastike, kjo për shkak të aktivitetit njerëzor. Një studim i ri i cili është publikuar në gazetën “Anthropocene”, egzaminon provat të cilat tregojnë se planeti po ndryshon dukshëm nga prodhimi i materialeve plastike… Read more »

Vullnetarizmi në Shqipëri, një “Viktimë” e sistemeve Qeverisëse.

sr16

Vullnetarizmi në Shqipëri, një “Viktimë” e sistemeve Qeverisëse. Vullnetarizmi: “Punë komuniste, pa shpërblim, vullnetarisht e realizuar nga masa e gjerë e punëtorëve dhe të rinjëve në Republikën Popullore Socialiste të Shqipërisë” – Fjalori Enciklopedik Shqiptar. Pikërisht ky ka qënë përkufizimi zyrtar për punën vullnetare gjatë periudhës së komunizmit në Shqipëri. Fatkeqësisht deformimi i konceptit të… Read more »

Shqipëria si destinacion turistik parë me sytë e një turisti.

sr0

Jemi në kulmin e sezonit turistik por situata mjedisore në vend mbetet akoma problematike. Shqipëria ofron bukuri të rralla, me një natyrë të egër dhe me plazhe të virgjëra, kjo ka bërë që të renditemi për këtë vit si një nga top destinacionet e botës për tu vizituar. Por përtej bukurive, ne ofrojmë edhe anën… Read more »