Albanian ICT Awards – APLIKO PËR ÇMIMIN TËND!

Albanian ICT Awards

Të dashur miq, studentë, programues, adhurues të IT-së, Dëshirojmë që të ndajmë me ju lajmin për garën më prestigjoze mbarëkombëtare të ICT-së Albanian ICT Awards si dhe t’ju inkurajojmë të merrni pjesë në këtë garë. Aplikimet janë të hapura deri më 31 Mars 2016 dhe mund të nominoni qoftë një person të talentuar që njihni… Read more »

#BehuVullnetar – Rrugëtimi Filloi!

received_758078317659078

Ditën e djeshme tek Qëndra Rinore TEN u lançua nisma më e re nga Green Line Albania, #BehuVullnetar – Histori Vullnetarizmi, që ka si qëllim promovimin dhe nxitjen e vullnetarizmit. Gjimnazistëve, studentëve, vullnetarëve dhe organizatave dhe pjesëmarrësve të tjerë, ju bashkuan edhe Zv. Ministrja e Arsimit Znj. Nora Malaj, Zv. Ambasadorja Gjermane Znj. Anke Holstein,… Read more »

Pyetësor – Ndërgjegjësimi i qytetarëve për mbrojtejn e mjedisit!

earth1

Në ndihmë të ndërgjegjësimit të qytetarëve për mbrojtejn e mjedisit. Merrni 5 minuta dhe plotësoni këtë pyetsor. Të dhënat e grumbulluara janë anonime dhe konfindenciale dhe do të përdoren vetëm për qëllime studimore. Ju lutem, përgjigjuni të gjitha pyetjeve të mëposhtme. Pyetësori do t’ju marrë rreth 5 minuta kohë për t’u plotësuar. Faleminderit paraprakisht Powered by Typeform

#BehuVullnetar – Histori Vullnetarizmi

zzz-HV

Aktiviteti #BehuVullnetar – Histori Vullnetarizmi, është një aktivitet i përjavshëm i iniciuar nga organizata Green Line Albania, me mbështetje të Ministrisë së Arsimit, Bashkisë së Tiranës dhe Qendrës Rinore TEN. Ky aktivitet ka për qëllim promovimin e vlerave të vullnetarizmit në Shqipëri, promovimin e organizatave të shoqërisë civile, qytetarëve dhe grupimeve të ndryshme rinore (dhe jo vetëm) që… Read more »

Pyetësor mbi përdorimin e Mediave Sociale

social_media

Kushtojini 30 sekonda për ta plotësuar dhe na ndihmoni të kuptojmë më mirë preferencat tuaja. Kështu do të bëjmë të mundur që fushata sensibilizuese e radhës të jetë sa më pranë jush. Ju faleminderit  

IKEA planifikon paketimin me bazë kërpudhe për të zëvëndësuar paketimin plastik.

Ikea 2

Gjigandi Suedez i shitjeve me pakicë po shikon mundësinë e paketive me bazë kërpudhash, që janë të biodegradueshme për të zëvëndësuar paketimet plastike, të cilat janë të ndërlikuara për tu ricikluar. Ikea po planifikon të përdorë paketim të ndërtuar nga kërpudhat si një zëvëndësim më miqësor për mjedisin, krahasuar me paketimet prej plastike. “Po kërkojmë… Read more »

Shazam për Bimët – Do të identifikojë çdo bimë nga fotografia.

Shazam for plants

Disa shkencëtarë kanë vlerësuar se në botë egzistojnë rreth 400,000 lloje bimësh – që do të thotë shumë. Është normale që mos ti njihni shumë prej tyre. Por, nëse jeni kurioz për atë lulen para së cilës kaluat në park apo rrugë, mos u shqetësoni, tanimë egziston një aplikacion që do ju ndihmojë ta identifikoni…. Read more »

Ora e Tokës 2016 – Ruaje Datën – 19 Mars – Ora 20:30

earth hour

WWF e filloi Orën e Tokës në vitin 2007 dhe qëllimi ishte për të bashkuar botën dhe të mbahej një qëndrim kundër ndryshimeve klimatike. Sot, Ora e Tokës është lëvizja më e madhe mjedisore në botë që përfshin më shumë se 172 vende dhe territore dhe 7.000 qytete në mbarë botën. Ky vit shënon dhjetë… Read more »

Thirrje për Aplikim – ALBANIAN YOUNG LEADERS FORUM

AYLF- logo

ALBANIAN YOUNG LEADERS FORUM / FORUMI I LIDERAVE TE RINJ SHQIPTAR “Shqiponja e AYLF fluturon në çdo cep të Shqipërisë” Forumet e Liderave të Rinj në Nivel Lokal, 61 Bashki, 61 Koordinator të AYLF në te gjithë Shqipërinë. Albanian Young Leaders Forum / Forumi i Liderave të Rinj Shqiptar është një shoqatë jo-fitimprurse në rang kombëtar… Read more »

Kërpudha Plastik–Ngrënëse që mund të shpëtojë Botën!

29-02-Kerpudha-Plastik-Ngrenese

Askush nuk e di në të vërtetë sesa kohë i duhet plastikës në mjedis që të shpërbëhet. Mund t’i duhet një kohë që zgjat me qindra madje edhe mijëra vjet. Në cdo rrethanë, është provuar që plastikës së prodhuar nga vetë njerëzit, i duhet jo më pak se 150 vjet të shpërbëhet. Sikur për një moment mendoni… Read more »