Jeff Bridges: Plastika është një Substancë që Toka nuk e tret dot!

jeff-bridges-open-your-eyes

Jeff Bridges e di shumë mirë që plastika është një substancë që Toka nuk mund ta tresë. Përdorimi në mbarë botën i paketimeve plastike është duke na e helmuar trupin, duke vrarë botën e egër dhe duke e dërrmuar planetin tonë. Përdorimi i plastikës një përdorimshe e ka thelluar edhe më tej varësinë tonë në… Read more »

Tre dhimbje koke për Industrinë e Riciklimit

29recycleside-master1050

Operacionet më të avancuara të riciklimit në botë heqin rreth 75 % ose më shumë të mbetjeve të komunitetit nga deponitë (landfills). Në përpjektjet e tyre për të arritur në riciklim 100 % apo në të ashtuquajturën “Zero Waste” (Zero Mbeturina), janë tre produkte që sjellin probleme dhe vështirësi: Pelenat: Shqetësimi është i dyfishtë: Pelenat… Read more »

Start Up Dekompozimi – Sipërmarrës EKO mbledhin mbetjet ushqimore me biçikleta!

Bicikleta 1

Sipërmarrës EKO mbledhin mbetjet ushqimore me biçileketa! Vitin e kaluar bota gjeneroi 1.3 miliard ton të mbetjeve të ushqimeve. TON!!! Kjo do të thotë rreth 9 kg mbetje për person në muaj që shkon nëpër deponi dhe emiton gazra metani të dëmshëm. Disa qytete i kanë shpallur “luftë” këtij problemi duke krijuar programe komunitare dekompozimi. P.sh. në… Read more »

UNË E DUA SHKODRËN DHE KUJDESEM PËR TË! – #BashkohuEdheTi me EKO Mendje!

aksion shkoder

Organizata EKO Mendje në Shkodër prej vitesh angazhohet me nisma shumë kreative në mbrojtjen e mjedisit dhe promovimin e Eko Turizmit. Në datë 3 Prill, EKO Mendje do të organizojë një Aksion Pastrimi Sensibilizues në Hapsirat e Gjelbra të qytetit. Stafi i lëvizjes “Ta Pastrojmë Shqipërinë” ju përgëzon për punën e madhe që bëni për… Read more »

#BehuVullnetar – Njihuni me Flogertën dhe ICCTW ALBANIA.

11

Aktiviteti #BëhuVullnetar – Histori Vullnetarizmi, është një aktivitet i përjavshëm i iniciuar nga organizata Green Line Albania. Ky aktivitet ka për qëllim promovimin e vlerave të vullnetarizmit në Shqipëri, promovimin e organizatave të shoqërisë civile, qytetarëve dhe grupimeve të ndryshme rinore (dhe jo vetëm) që zhvillojnë nisma të ndryshme vullnetare në të mirë të komunitetit në të cilin… Read more »

#BehuVullnetar – Njihuni me Suhidën, Përtej Barrierave dhe Orën e Tokës.

27

Aktiviteti #BëhuVullnetar – Histori Vullnetarizmi, është një aktivitet i përjavshëm i iniciuar nga organizata Green Line Albania. Ky aktivitet ka për qëllim promovimin e vlerave të vullnetarizmit në Shqipëri, promovimin e organizatave të shoqërisë civile, qytetarëve dhe grupimeve të ndryshme rinore (dhe jo vetëm) që zhvillojnë nisma të ndryshme vullnetare në të mirë të komunitetit në të cilin… Read more »

Gomat e reja të Bridgestone janë 100 % të riciklueshme!

Goma 3

E keni parasysh kur në mes të autostradës të bie goma, çahet apo shfryhet dhe nëse nuk ke ndonjë pompë me vete apo gomë rezervë, ngele në vend. Tanimë këto siklete do të jenë të së shkuarës. Duke ndjekur trendin e startuar nga “Michelin” me “Tweel” (gomë pa ajër), Bridgestone së fundmi ka zbuluar një… Read more »

Toka ka mushkëri. Shikojeni duke marrë frymë!

Pema 1

Çfarë ndryshimi bën një gjethe! Në fakt, jo një gjethe. Ne kemi 3.1 trilion pemë në planetin tonë – që bëjnë 422 pemë për person. Nëse numërojmë të gjitha gjethet në të gjitha ato pemë dhe shikojmë me vëmendje se çfarë impakti pozitiv kanë këto gjethe në ajrin që na rrethon – efekti – është… Read more »