“Blue Tour”, Rrugëtimi Blu filloi – Ta Pastrojmë Shqipërinë

SM Vl

Sot Green Line Albania filloi fushatën informuese “Blue Tour – Rrugëtimi Blu”, në kuadër të nismës “Turizmi i Gjelber” dhe “Ta Pastrojmë Shqipërinë”, duke i paraprirë aksionit kombëtar që do zhvillohet më datë 24 Nëntor. Rrugëtimi nisi me takimin në Njësinë Administrative Velipojë dhe më pas në Bashkinë Lezhë. Në takimin e zhvilluar kishte pjesëmarrje… Read more »

Ta Pastrojmë Shqipërinë – Let’s Do It! Albania

Ta Pastrojme Bregdetin - Event Cover

Green Line Albania ka filluar organizimin e aksionit kombëtar “Ta Pastrojmë Shqipërinë në Një Ditë – 24 Nëntor 2017”. Aksioni vjen në vazhdimësi të aksioneve të mëparshme në kuadër të projektit “Turizmi Gjelbër”, i cili mbështetet nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Ambasada Franceze, BKT,… Read more »

Raporti shokues: 95% e ndotjes plastike të oqeaneve në botë vjen nga 10 lumenjë!

river 3

Shkencëtarët analizuan të dhëna mbi plastikën nga 79 mostra përgjatë 57 lumenjve. Rezultatet e tyre treguan se 10 lumenj derdhin pjesën më të madhe të plastikës. Tetë prej tyre janë në Azi, përfshirë lumenjtë Yangtze dhe Indus. Ekspertët parashikojnë se shënjestrimi i këtyre lumenjve mund të përgjysmojë sasinë e mbeturinave plastike. Deri në 95 përqind… Read more »

Green Line Albania pranë komunitetit në nevojë!

4

Green Line Albania pranë komunitetit në nevojë! Ky ishte bashkëpunimi i fundit ndërmjet nismës Dhuro Dashuri dhe Green Line Albania e përfaqësuar nga aktivistët e saj vullnetarë në aksionin e fundit për shpërndarjen e rreth 200 pakove ndihma në rreth 60 familje të fshatrave të Tiranës !! Green Line Albania nuk nguroi ti bashkohej nismës… Read more »

5.2 milion ton mbetje në vit gjenerohen nga Industria Ajrore

mbetjet ne industrine ajrore

Gjenerimi i mbetjeve në kabinë i kushtojnë industrisë 500 milion dollarë në vit, sipas IATA Sipas një vlerësimi nga Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA), u prodhuan 5,2 milion ton mbetje nga pasagjeret e linjave ajrore vetëm në 2016, një e dhënë konsiderueshme kjo që pritet të bëhet edhe më e madhe, madje do të… Read more »

Dita Botërore e Pastrimit!

NJË VIT NGA ‘DITA BOTËRORE E PASTRIMIT’ 15 shtatori i vitit 2018 shënon ditën kur rreth 5 % e popullsisë së botës do të marrin pjesë në aktivitetin e përbashkët “Ta Pastrojmë Botën Në Një Ditë ”, i cili ka për qëllim rritjen e vëmëndjes së qytetarëve për mbrojtjen e mjedisit. Aktiviteti do të mbahet… Read more »

#TrashHunter – Gjuetarët e Mbeturinave gati për gjuetinë e radhës.

Misioni ynë është të shkojmë për gjueti mbeturinash, ti identifikojmë dhe ti eleminojmë ato, në mbrojtje të natyrës, në shërbim të qytetit dhe komunitetit! Kësaj here Gjuetarët e Mbeturinave i bashkohen për ndihmë Agjencisë së Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë, për eliminimin e mbeturinave urbane në zonat e frekuentuara nga familjarët.   Shënjestra e… Read more »

Cili është qyteti që prodhon më shumë mbeturina?

1

Mumbai prodhon 11,000 ton mbeturina në ditë, në Kairo derrat ushqehen me mbeturina, kurse mbetjet e Kinës rriten 2 herë më shpejt se popullsia e saj – por janë qytetet më të begata që hedhin më shumë mbeturina. Fotograf: Ciro Fusco/EPA Qyteti i Nju Jorkut kaloi një tjetër verë të tmerrshme këtë vit , dhe… Read more »

Nata e Gjelbër në Park!

IMG_1407

Menjëherë pas karvanit të gjatë të aksionit 31 ditorë përgjatë bregdetit shqiptar në kuadër të nismës “Ta Pastrojmë Bregdetin”, Green Line Albania vjen pa humbur kohë duke sjellë përsëri në jetë një projekt të konceptuar nga Green Line Albania. Bëhet fjalë për Green Night – Nata e Gjelbër në Park, e cila vjen si një… Read more »

Rikthehet Nata e Gjelbër në Park

NATA E GJELBER gusht 2017-01

Në kuadër të promovimit të Jetesës së Gjelbër dhe afrimit të njeriut me natyrën, Green Line Albania & Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit rikthejnë sërisht aktivitetin “Nata e Gjelbër” @ Park. Aktiviteti do të filloj nga ora 18:00 (tek fushat sportive pas V. Frashëri) dhe vazhdon deri në mëngjesin e ditës tjetër, duke kaluar një… Read more »