Green Line Albania pranë komunitetit në nevojë!

4

Green Line Albania pranë komunitetit në nevojë! Ky ishte bashkëpunimi i fundit ndërmjet nismës Dhuro Dashuri dhe Green Line Albania e përfaqësuar nga aktivistët e saj vullnetarë në aksionin e fundit për shpërndarjen e rreth 200 pakove ndihma në rreth 60 familje të fshatrave të Tiranës !! Green Line Albania nuk nguroi ti bashkohej nismës… Read more »

5.2 milion ton mbetje në vit gjenerohen nga Industria Ajrore

mbetjet ne industrine ajrore

Gjenerimi i mbetjeve në kabinë i kushtojnë industrisë 500 milion dollarë në vit, sipas IATA Sipas një vlerësimi nga Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror (IATA), u prodhuan 5,2 milion ton mbetje nga pasagjeret e linjave ajrore vetëm në 2016, një e dhënë konsiderueshme kjo që pritet të bëhet edhe më e madhe, madje do të… Read more »

Dita Botërore e Pastrimit!

NJË VIT NGA ‘DITA BOTËRORE E PASTRIMIT’ 15 shtatori i vitit 2018 shënon ditën kur rreth 5 % e popullsisë së botës do të marrin pjesë në aktivitetin e përbashkët “Ta Pastrojmë Botën Në Një Ditë ”, i cili ka për qëllim rritjen e vëmëndjes së qytetarëve për mbrojtjen e mjedisit. Aktiviteti do të mbahet… Read more »

#TrashHunter – Gjuetarët e Mbeturinave gati për gjuetinë e radhës.

Misioni ynë është të shkojmë për gjueti mbeturinash, ti identifikojmë dhe ti eleminojmë ato, në mbrojtje të natyrës, në shërbim të qytetit dhe komunitetit! Kësaj here Gjuetarët e Mbeturinave i bashkohen për ndihmë Agjencisë së Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë, për eliminimin e mbeturinave urbane në zonat e frekuentuara nga familjarët.   Shënjestra e… Read more »

Cili është qyteti që prodhon më shumë mbeturina?

1

Mumbai prodhon 11,000 ton mbeturina në ditë, në Kairo derrat ushqehen me mbeturina, kurse mbetjet e Kinës rriten 2 herë më shpejt se popullsia e saj – por janë qytetet më të begata që hedhin më shumë mbeturina. Fotograf: Ciro Fusco/EPA Qyteti i Nju Jorkut kaloi një tjetër verë të tmerrshme këtë vit , dhe… Read more »

Nata e Gjelbër në Park!

IMG_1407

Menjëherë pas karvanit të gjatë të aksionit 31 ditorë përgjatë bregdetit shqiptar në kuadër të nismës “Ta Pastrojmë Bregdetin”, Green Line Albania vjen pa humbur kohë duke sjellë përsëri në jetë një projekt të konceptuar nga Green Line Albania. Bëhet fjalë për Green Night – Nata e Gjelbër në Park, e cila vjen si një… Read more »

Rikthehet Nata e Gjelbër në Park

NATA E GJELBER gusht 2017-01

Në kuadër të promovimit të Jetesës së Gjelbër dhe afrimit të njeriut me natyrën, Green Line Albania & Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit rikthejnë sërisht aktivitetin “Nata e Gjelbër” @ Park. Aktiviteti do të filloj nga ora 18:00 (tek fushat sportive pas V. Frashëri) dhe vazhdon deri në mëngjesin e ditës tjetër, duke kaluar një… Read more »

#TrashHunter – Gjueti ndaj “Bishtave të Cigareve”!

20170822_190800

Gjatë mbrëmjes së sotme, vullnetarët e Green Line Albania në kuadër të nismës së lançuar së fundmi “TrashHunter – Gjuetar Mbeturinash”, si “Pre” të tyre kishin “Bishtat e Cigareve. Në 1 orë aksion, nga Kalaja e Tiranës deri te Sheshi Nënë Tereza, “Gjuetarët” mblodhen mbi 10.000 bishta cigaresh. Aksioni ynë i mbrëmjes së sotme përkon… Read more »

Shfaqje mbeturinash në Akademinë e Arteve.

IMG-20170819-WA0116

Shfaqje mbeturinash në Akademinë e Arteve. Aty ku të rinjtë janë aktorë kryesorë të shfaqjes së përnatshme të ndotjes. Green Line Albania zhvilloi një aksion pastrimi në oborrin e Akademisë së Arteve. Zona është një vend shumë i frekuentuar nga të rinjtë e qytetit, por ajo që vihet re është niveli i lartë i ndotjes…. Read more »

Si u pastrua vullnetarisht Bregdeti Shqiptar nga Velipoja në Ksamil (fotot)

7 Gusht Bunec 1

GREEN LINE ALBANIA përmbylli në fundjavë fushatën “31 Ditë – 1 Plazh në Ditë” të aksioneve të pastrimit të bregdetit, si pjesë e nismës “Turizmi Gjelbër” e cila synon promovimin dhe zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm nëpërmjet një bregdeti të pastër dhe pa mbeturina e cila mbështetet nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregëtisë dhe… Read more »